Pamukkale Bisiklet Derneği

2010 yılından bu yana Denizli Bisiklet Topluluğu olarak faaliyet gösteren grubumuz 2014 yılının Kasım ayında dernekleşmiş ve “Pamukkale Bisiklet Derneği” adını alarak kurumsal bir kimlik kazanmıştır.

Pamukkale Bisiklet Derneği’nin en önemli kuruluş amacı;

• Denizli’de bisiklet kültürünün gelişmesi,

• Bisikletin trafikte motorsuz bir kara taşıtı olduğu bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması,

• Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası organizasyonlar düzenleyerek Denizli ve çevresinin doğal ve kültürel varlıklarının tanıtılmasıdır.

Derneğimiz: Her hafta sonu Denizli çevresinde günlük turların yanı sıra havaların müsait olduğu dönemlerde ayda bir hafta sonu 2 günlük kamplı turlar da düzenlemektedir.

Ulusal anlamda 2015, 2016 ve 2022 yılı Mayıs ayında yerel yönetimlerin desteğini alarak Denizli Bisiklet Festivali düzenlenmiştir. Derneğe yapılan bağışlar ile bisiklet sporcularına destekler verilmekte, özel günlerde bisiklet ve spor bilincinin artması amacı ile etkinlikler düzenlenmektedir. Derneğimize bağışlarınızı aşağıdaki hesap numarasına yapabilirsiniz.

Tüm bisiklet severleri Denizli’ye davet ediyoruz.

Yönetim Kurulu
İbrahim Kurt (Başkan)