20 - 22 Mayıs 2022 Denizli Honaz Dağı Bisiklet Festivali

Pamukkale Bisiklet Derneği olarak bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Honaz Dağı’nda zirveye bisiklet ile tırmanış etkinliği düzenlemeye karar verdik. Tüm Türkiye’den bisikletçi dostlarımızın katılım taleplerini değerlendirmek amacı ile de yerel yönetimler, Honaz Belediyesi ve şirketlerin desteklerini de alarak bu etkinliğimizi 3 gün boyunca sürecek kamplı eğlenceli bir bisiklet festivali olacak şekilde genişlettik. Zirve tırmanışı için kondisyonum yeterli değil diyenler için alternatif parkurlar planladık. Etkinliğimizden beklenen gelir ile de ihtiyacı olan bir gencimize bisiklet hediye edeceğiz. Tüm bisiklet dostlarını, doğaseverleri ve sporcuları festivalimize bekliyoruz.

20 Mayıs Cuma:
- Denizli Merkez’den isteyenlere araçla Saat 16:00’da kamp alanına transfer (Ulus Kavşağı Şerife Bacı Önünden),
- 17:00 Cankurtaran Tuna Tesisi yakınlarındaki Yayla Restoran alanında toplanma, kamp kurma ve tanışma,
- 19:00 Akşam yemeği,
- 20:00 Ateş başında sohbet ve müzikli eğlence,
- 24:00 Yatış

21 Mayıs Cumartesi;
- 08:00 Kahvaltı
- 09:00 Honaz İlçe Merkezi Belediye binasına kadar doğa ve bisiklet turu (Gidiş Dönüş Yaklaşık 35 km) ve Colossae Antik Kenti Gezisi
- 12:30 Honaz Belediyesi’nde buluşma ve öğlen yemeği,
- 14:30 Kamp alanına dönüş için hareket,
- 19:00 Kampta akşam yemeği,
- 20:00 Kamp ateşi başında sohbet ve müzikli eğlence,
- 24:00 Yatış

22 Mayıs Pazar;
- 7:00 Kahvaltı,
- 7:30 Ulus Kavşağı'ndan isteyenler için araçla Cankurtaran'a transfer. - 7:45 Kamp alanından hareket,
- 08:00 Milli Park Yolu Girişinde tek günlük katılımcılarla buluşma ve Honaz Dağı’na tırmanış, (Gidiş Dönüş Yaklaşık 42 km) Kolay Parkuru tercih edenler, Honaz Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde grubu bekleyebilir.
- 15:00 Kamp alanına dönüş, toplanma ve isteyenler için Denizli Merkez’e araçla transfer.
Şehir dışından gelen misafirlerimiz dilerlerse Cuma günü kamp öncesi veya Pazar turu sonrası Pamukkale'yi ziyaret etmek için şehir merkezinde otogardan toplu taşıma araçlarını kullanabilir.

Haritalar
Zirve Turu : Zirve rotası
Honaz Turu : Honaz rotası

Katılım İçin Gerekli Koşullar:
Katılımcıların etkinlik öncesi Milli parka giriş ve askeri radar bölgesi için izinleri almak gerektiği için, 16.05.2022 sabah 16:00'a kadar kayıt olmaları ve aşağıdaki Pamukkale Bisiklet Derneği Hesabına belirtilen bedeli açıklama kısmına ‘’Bağış’’ yazarak göndermeleri gerekmektedir. Pazar günü zirve rotası her türlü bisiklet için uygundur, MTB ve Tur bisikleti önerilir (Eğim nedeni ile Vitesli modeller). Cumartesi İlçe turunda ise MTB veya Tur bisikleti tercih edilmeli. Katılımcıların bakımları yapılmış bir bisiklet, uygun bisiklet kıyafeti, kask, eldiven gibi güvenlik ekipmanları ve kamp için çadır ve uyku tulumu gibi kamp gereçlerini bulundurmaları gerekmektedir.

Kamp Katılımcıları İçin Ücrete Dâhil Olan Hizmetler;
2 Gece Kamp Yerinde Konaklama,
5 Öğün Yemek, Su, Çay ve Meyve İkramları,
Milli Parka giriş bedeli,
Honaz Zirve Askeri Radar Bölgesi için gerekli izin belgelerinin çıkartılması,
Organizasyon ve Araçla Transfer Hizmetleri,
Güvenlik ve Acil Sağlık Hizmetleri,
Sürpriz Hediyeler. Çekilişle festivalimize katılan 5 kişiye Bikestore.com.tr sponsorluğunda hediyeler vereceğiz.
Not: Kamp alanı için fiyatlar paket fiyatıdır, güne göre değişiklik yapılamamaktadır.

Sadece Pazar Günü Tırmanışa Gelecekler İçin Verilecek Hizmetler:
Milli Parka Giriş Bedeli,
Honaz Zirve Askeri Radar Bölgesi için gerekli izin belgelerinin çıkartılması,
Su ve İkramlar,
Organizasyon Hizmetleri,
Güvenlik ve Acil Sağlık Hizmetleri
Milli Park Yolu girişinde saat 07:45'te buluşulacaktır. Önceden bildirenler için Denizli Şerife Bacı önünden araçla buluşma noktasına transfer yapılacaktır.

Ücretler:
Kamp Kuracaklar İçin: 300 TL
Pazar Günü Sadece Tırmanış Yapacaklar İçin: 50 TL

Ön Kayıt Başvuru

Not: Festival gelirlerinden bir gencimize PBD aracılığı ile bisiklet hediye edilecektir.

Hesap numaramız: Pamukkale Bisiklet Derneği
TR19 0001 0000 8489 9735 9450 01