Pamukkale Bisiklet Derneği
Bisikletli Güvenliği Farkındalık Etkinliği
Pamukkale Bisiklet Derneği ve destekleyen diğer bisiklet toplulukları ile birlikte trafik terörüne ve bisikletli ölümlerine dur demek amacıyla akşam sürüşleri düzenliyoruz. Bu eylemimizle ülkemizde yaşanan son bisikletli kazalarında adaletin sağlanması ve tüm sürücülerin daha duyarlı olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Derneğimiz ülkemizde ve Denizli’de bisiklet kültürünün gelişmesi, çevreci, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletin trafikte motorsuz bir kara taşıtı olduğu bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve etkinlikler düzenleyerek Denizli ve çevresinin doğal ve kültürel varlıklarının tanıtılması amacı ile 2010 yılından beri çalışmalar yürütüyor. İlimizdeki Belediyelerin de destekleri ile bisiklet yollarının geliştirilmesi, yeni yollar yapılması ve trafikte sürücülerin farkındalığının artırılmasına yönelik projeler sunuyoruz. Ayrıca bisiklet sporunun gelişmesi amacı ile toplu sürüşler yaparak, çeşitli spor müsabakalarına katılım sağlıyoruz.

Umarız Çarşamba akşamları şehir trafiğinde düzenlediğimiz bu turlar ile şehrimizde bisiklet farkındalığı yaratmayı başarır, sürücülerin daha duyarlı olmasına bir katkı sağlayarak bisikletli ölümlerine ve trafik kazalarına artık son verebiliriz. Tüm katılımcılara ve destekleyenlere bisiklet sevenler adına teşekkür ediyoruz. Pamukkale Bisiklet Derneği
7/19/2023